Förlossningsskador

Jag fick två skador. Bakre prolaps vid första förlossningen och en muskel som lossnade/gick av vid andra. Bakre prolaps är ett framfall men bakåt, den vägg som sitter mellan slidan och ändtarmen vidgas/tunnas ut och man får problem att bajsa tex. Troligtvis fick jag en bristning som inte syddes ordentligt. Muskeln som gick av sitter mellan klitoris och bakredelen av slidmynningen. Även där var det nog något som inte syddes ordentligt eller att stygnen av någon anledning lossnade. 

Sökte för det i slutet av sommaren och var så nervös att det bara skulle vifftas bort med kommentaren att det är sånt man får ta när man väljer att föda barn. Det är ju tyvärr inte så ovanligt har jag hört men betydligt bättre nu än för bara 5 år sedan. Kom in på sjukhuset redo att kämpa men de sa bara att ”ja, det här behöver fixas” 😅 Hon förklarade också att det kunde ta lite tid för att få en operationstid eftersom det var en specialistläkare som skulle göra den. 

Men igår var det dags! Kl 8.30 var jag på dagkirurgen och fick lite fina kläder och fick sedan vänta i ett litet rum. Roligt nog stod tv4 på i rummet och de pratade om förlossningsskador 😀 Efter en stund kom narkosläkaren och frågade en massa frågor och gav mig lite piller. Sedan kissa och ultraljyd för att kolla hur mycket kiss som fanns kvar (12ml). Sedan kom läkaren och förklarade igen vad som skulle göras och ca 9.30 fick jag gå in i operationsrummet. Jag fick lägga mig på något som såg ut som en väldigt lyxig gynstol, sedan sattes infart och jag fick andas i en syrgasmask. De var väldigt snälla och förklarade hela tiden vad som hände och vad som skulle hända. Jag fick först smärtstillande i infarten, sedan skulle jag ta 4 djupa andetag i masken och efter det sa de att jag skulle tänka på något trevligt för nu var det dags att sova. Och det gjorde jag. Poff så var jag borta bara. Kl 12.11 vaknade jag till, hade en klocka mitt i blickfånget så det var svårt att missa. Kissnödig som bara den, extremt ont i svanskotan och lite ont i snippan. Låg och vaknade till och somnade ett tag och blev sedan körd till det andra uppvaket. Fick reda på att jag fått en kateter och det var därför jag var så kissnödig och svidig och fick hjälp att vända mig på sidan för att slippa ontet i svanskotan. Jag hade tydligen blödigt mer än jag borde, 250cl så inte så mycket ändå men de hade fått sätta en tamponad (ett tyckförband) i slidan. Både det och katetern skulle tas kl 14 och jag var tvungen att vara sängliggandes tills dess. Jag fick macka, saft och blåbärssoppa. Jag var inte ett dugg hungrig men de sa att jag skulle må bättre efter så jag åt. Var väldigt yr och illamående efter operationen. Kl 14 tog de äntligen katetern och tampoaden och jag fick upp och gå lite. Inte helt stabilt men jag fick gå och byta om till mina egna kläder. Blev riktigt yr och illamående och fick sitta på en stol en stund när jag gjorde det. Grabbade tag i en kräkpåse och gick tillbaka och fick nu sitta i en stol med uppfällbart fotstöd och ställbar rygg och vänta på att få göra ett hb pga blödningen och få bort infarten. Hb låg på 128 (hade 131 i måndags) och var klart godkänt men om jag mådde dåligt idag var jag tvungen att kolla upp det igen. Men infart togs och lite innan kl 15 var jag redo att åka hem. Jag hade pratat med Johan vid 14.30 men han hade blivit fördröjd av det dåliga vädret och kom inte förens vid 16. 

Jättekonstigt väder! I Gävle var det regn, mycket regn. I Hagsta var det slask. Och i Ockelbo var det full snöstorm och över en decimeter snö. Vi höll även på att krocka på vägen hem! Plötsligt sprang det ut en hund mitt i vägen. Bilen framför fick grepp och bromsade. Vi däremot bara fortsatte framåt. Som tur är så kom ingen i motsatt riktning och Johan lyckades få över den slirande bilen på den sidan. Riktigt nära och riktigt läskigt.

Idag då? Jag är fortfarande lite mosig i huvudet. Lite småyr liksom. Smärtan är inte så farlig men jag nös för en stund sedan och det gjorde ont som faen. Usch, vill inte ens tänka på hur det kommer kännas att bajsa 🤤 Kissa går bra, lite svidigt pga katetern bara. Väldigt dålig stråle, inget tryck alls men det var inget konstig och det skulle bli normalt igen när all svullnad lägger sig. Sedan får vi se hur det går med resten då. Uppdaterar igen om ett tag 😊

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s