USA

12 dagar, 11 nätter, 220 mil, 7 hotell, och 7 stater. Helt underbart var det! Ska ni någonsin till USA så kan jag verkligen rekommendera att hyra bil och köra omkring. Visst, det kan vara stora städer och mycket trafik men alla är supersnälla och släpper in en om man nu måste korsa 5 filer för att komma dit man ska. Vi investerade i en GPS när vi kom till Chicago. Den kostade runt 450-500kr och var vår bästa vän hela resan. Hur vi skulle klarat oss utan den vet jag inte.

Jag tänkte bjuda på ett axplock av vad vi gjorde, såg och upplevde. Det är omöjligt att få med allt men en liten överblick ska jag nog få med. Maten får ett eget inlägg här längre fram.

Vi började i Chicago, The Windy City, och huamej vad det blåste. Vi bodde mitt i city med gångavstånd till The Loop och The Magnificent Mile som är full med butiker som Macys, Nordstroms, The GAP och en massa annat.

I Chicago gick vi även på NBA. Chicago Bulls vs New York Knicks. Jag och Johan hade lite bättre biljetter och satt på rad 13.

Själv blev jag mest imponerad av maskoten, Benny the Bull. Fruktansvärt duktig och underhållande.

Vi hämtade ut vår Big As Car och körde söderut. Där hittade vi Springfield och Mr Burns hus.

En dag senare hamnade vi i St Louis. Där letade vi på en stor Outlet och alla shoppade loss. Levis jeans, skor, tröjor mm. Ta valfritt köpcentrum i Sverige och multiplicera det med 5 (om det nu räcker) så har ni det här stället. Enormt! Där fanns till och med en isrink! som var träningshall för St Louis Blues (NHL).

Vi fortsatte söderut och kom till Memphis. Vi lyckades tydligen pricka in något som hette Beale Street Music Festival så halva stan var full med folk och musik.

Såklart var vi även på Graceland. Själv är jag ingen Elvis-fan men det var väldigt intressant och roligt men samtidigt sorgligt på nå vänster. I Memphis lyckades vi även få punktering på bilen. Väldigt odramatiskt, vi blev inte ens fast på vägen någonstans utan kunde köra direkt till biluthyraren så fixade de det på under timmen.

Tittar man noga kan man se mig, Janet och Emil i bakgrunden.

Nästa stopp var Nashville. Jag gillade verkligen Nashville. Jag hade gärna stannat kvar, köpt hatt, boots och en pickup och lyssnat på country hela dagarna. Är ni i Nashville så besök Country Music Hall of Fame and Museum. Roligt vare sig man gillar country eller inte och kostade inte överdrivet mycket.

Dessa behövs inte här hemma.

Plötsligt hade mer än halva resan gått och vi körde norrut mot Indianapolis. Vi åkte en tur förbi Fort Knox och när vi ändå var i Kentucky passade vi på att äta på KFCs.

Sedan var vi i Chicago igen. Denna gång bodde vi i en förort som låg nära flygplatsen. De hade sitt egna lilla centrum med affärer, restauranger och en konstigt stor bio. Johan shoppade loss på Jewel Osco som ni kan se lite längre ner.

Jag botaniserar bland popcorn-kryddorna. Ser ni kranen till vänster om mig? Det var smöret.
Mmm, Moose Drool!

Efter en lång flygresa var man sedan tillbaka i lilla snöiga Sverige. Usch! Man ville bara tillbaka. Nästa gång blir det Texas har vi sagt. Det är bara till att börja spara pengar och semesterdagar.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s